5 Mart 2013 Salı

Koca Yatak: Agora!


Felaketin darbeleri altında beli büküldüğünde kurban olduğu kesin; ama suçlu, asla!

Artık siyasal ve biyolojik olan birbirinin yerine geçmiştir. O halde, yatak da agoranın yerini alır. Kırbaçlama sahnesinin önemi bu yerine geçmede yatar. Cesur yeni dünya Sade’ci kısıtsız keyif düstürunu benimser. 
Yani aslında; “senin bedeninin keyfini sürme hakkım var, aynı şekilde senin de benimkinin.”

Herkes, herkese aittir. Bu bakımdan Huxley’in yeni dünyasının önemi, kültürümüzde ihlalin kıymete binmesini mesele edinir. İhlal kültürü fikrini, ihlalin genelleşmesi fikrini ayakta tutmak imkansızsa, bunun tek nedeni ihlal etmenin kural haline gelecek olması değil, aynı zamanda gerçeklik ilkesi olmaksızın haz ilkesinin sürdürülemeyecek olmasıdır.

Üreme, doğanın bir hoşgörüsü ise sadece, cinayeti suç haline getirmeye çalışan şey bizim kibrimizdir.

Erotizmin hazzı bir tabuyu çiğnemekte yatar; zaten tabu da çiğneme fiilinde fark edilir; kural çiğnendiği için işler. Öyleyse kafanı kaldırdığında her an yakalandığın bu orji kim için sahnelenir? Büyük öteki için, tıpkı bir örnekle: ofise gönderilen çikolata kaplı meyvelerin kayganlaşmasını sağlayan aslında hediyeyi alan değil, ikram edilenlerin orjisinde saklı olması gibidir.

Orji her halükarda muhayyel bir baba figürü için sahnelenir; tamda böyle bir şey olarak, bize itaat etmeyi veya kuşkusuz keyif almayı buyuran büyük öteki diye bir şey olmadığı gerçeğini gizler-sistem bizizdir.

Diğer yandan kırbaçlanmaktan keyif almayı sürdürecekler için küçük bir not: bedenlerini metamorfoza uğratıp saf bir keyfe ve fazlaya dönüşmenin yolu, bireyin malı olmaktan çıkıp tamamen bir potlaça dönüşmektir. Hediye siz olun!

Beach House - New Year 

Maston - Strange Rituals

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder